سرطان کولورکتال (CRC)
سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در دنیا می باشد که هر ساله در حدود 1.4 میلیون نفر به آن مبتلا میشوند. که سهمی در حدود 9.7 درصدی در میان کل سرطان ها در سال دارا بوده است. همچنین هرساله بیش از ششصد هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان کولورکتال جان خود را از دست می دهند که در ایلات متحده آمریکا دومین عامل مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان می باشد.
طبق آخرین گزارش WHO درسال 2018 درباره میزان شیوع سرطان در ایران بیش از صد و ده هزار نفر به سرطان مبتلا شده اند کهCRC جایگاه سوم را در هر دو جنس (زن و مرد) به خود اختصاص داده است. نرخ شیوع آن برابر با 25 مورد در هر صد هزار نفر می باشد.
سرطان کولورکتال (CRC) چیست؟
CRC بیماری خاموشی است که برای به وجود آمدن آن نیاز به گذشت چندین سال یا حتی چندین دهه می باشد که در طی آن علائم خاصی مانند خونریزی یا درد برای تشخیص آن تا زمان ماستاتیک شدن آن وجود ندارد. به طور معمول برای تبدیل شدن یک آدنوم به کارسینوما در حدود هفت الی ده سال زمان نیاز است. که این فاصله زمانی این اجازه را به ما میدهد تا تشخیص زودرس CRC راحتتر باشد. در حقیقت سرطان کولورکتال یک بیماری چندعاملی است که در آن تغییرات ژنتیکی و اپی ژنتیکی متفاوتی در ایجاد آن موثر هستند.
بعضی از این تغییرات که در سلول های مخاطی روده بزرگ و رکتوم اتفاق می افتد شامل تغییر در بیان آنکوژن ها، ژن های سرکوبگر تومور، ژن های اصلاح کننده جورشدگی های ناهمگون، ژن های تنظیم کننده چرخه سلولی می باشد. همگی این اتفاق در فرایندی به نام تبدیل آدنوم-کارسینوما رخ می دهد که همراه با تغییر در ژن های مسئول به وجود آورنده سرطان است. علاوه بر این موارد شیوه زندگی و رژیم غذایی تاثیر به سزایی در پیشروی و به وجود آمدن این سرطان دارند. علاوه بر آن بعضی از مطالعات اخیر نشان می دهد که بعضی از میکروبها نقش در به وجود آوردن CRC دارند.
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
آزمایشگاه ژنتیک اصفهان
آدرس:
اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208
ساعات کاری:
شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب
تلفن تماس:
۳۶۲۶۹۵۸۶-۷
geneazmalab.com
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه