آشنایی مختصر با سرطان خون
سرطان خون چیست ؟ سرطان خون ( به انگلیسی : Leukemia ) یا چنگار خون یا لوسمی ( به فرانسوی: Leucémie ) گروهی از انواع سرطان است که معمولاً از مغز استخوان شروع میشود و باعث شکل گیری تعداد زیادی گلبول سفید غیرطبیعی میگردد. این توضیحی هست که در سایت ویکی پدیا احتمالا میبینید. اما به زبان ساده ، سرطان خون چیست ؟ سرطان خون در حقیقت نوعی اختلال در روند عملکرد و تولید سلول های خونی است. به زبان ساده تر هنگامی که سلول های خونی نتوانند کار خود را به درستی انجام دهند و تعداد سلول های خونی بسیار زیاد و خارج از کنترل شود ، سرطان خون ایجاد میگردد.
انواع بسیار زیادی از سرطان خون وجود دارد. برخی از انواع سرطان خون در کودکان شایع تر هستند. اشکال دیگر سرطان خون بیشتر در بزرگسالان مشاهده می شود. بسته به نوع سرطان و سایر عوامل، درمان سرطان خون می تواند پیچیدگی های خاصی داشته باشد. اما روشها و منابعی وجود دارند که می توانند به موفقیت در درمان کمک کنند. دانشمندان و پزشکان دلایل دقیق سرطان خون را درک نکرده اند. به نظر می رسد از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز این بیمار دخالت دارند.
مهمترین اثر سرطان خون چیست ؟
هنگامی که سخن از سرطان خون به میان میاید. در حقیقت مهمترین اثر این است که سلول های خونی نمیتوانند کار و وظیفه خود را به درستی انجام دهند ، یعنی در مبارزه با عفونت و بیماری ها یا انعقاد خون و بستن زخم ها کارایی خود را از دست میدهند. از آنجایی که این مطلب برای پاسخ به سوال سرطان خون چیست و انواع آن کدام است. و به درخواست تعداد زیادی از بازدید کنندگان وب سایت ژن آزما نوشته شده ، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید . همچنین میتوانید برای معرفی مهمترین علائم سرطان خون و راه های مبارزه با آن روی لینک نوشته کلیک کنید.
منشا سرطان خون چیست ؟
برای خیلی از افرادی که میخواهند بدانند سرطان خون چیست ، جالب است بدانند : هر روز تعدادی از سلول ها و گلبول های بدن ما میمیرند و از بین میروند. در این حین ، سلول های جدیدی برای جایگزینی با سلول های مرده تولید میشوند. سلول های بنیادی در مغز استخوان وظیفه تولید سلول های خونی (گلبول های سفید و قرمز و پلاسما) را برعهده دارند. در این حال اگر این سلول های بنیادی دچار جهش ژنتیکی شوند و DNA آنها تغییر کند ، دیگر وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهند و این باعث بوجود آمدن اختلال در عملکرد خون یا همان سرطان خون میشود.
در حقیقت علت اصلی بوجود آمدن سرطان خون ، چیزی جز بیماری در مغز استخوان نیست . در چنین شرایطی سلول های خونیِ تولید شده توسط مغز استخوان ، به شکل بدی رشد میکنند و غیرطبیعی هستند یا در زمانی که باید بمیرند، از بین نمی روند و تعداد آن ها غیرقابل کنترل میگردد. این به معنای بروز سرطان خون است. در ادامه این نوشته سعی داریم با ارائه محتوایی در خصوص انواع و اقسام این سرطان ، در پاسخ به پرسش سرطان خون چیست ، آگاهی لازم را برای شما ایجاد کنیم . پس در ادامه با ما همراه باشید :
انواع و تقسیم بندی های سرطان خون :
اما لازم است بدانیم ، انواع و اقسام این سرطان خون چیست ، و در چه تقسیم بندی هایی قرار میگیرد. سرطان های خون ممکن است به لحاظ زمانی دو نوع داشته باشند:
سرطان خون حاد:
در این نوع سرطان خون که گویی بدن مورد حمله ناگهانی واقع میشود، سرطان خون رشد تندی دارد و سریع گسترش مییابد.
سرطان خون مزمن:
این نوع سرطان خون روند رشدی آهسته ای دارد و به اصطلاح نوع “تنبل” سرطان است و در بلند مدت گسترش مییابد.
دسته بندی سرطان های خون بر پایه نوع سلولی که دچار اختلال می شود به شرح زیر است:
سرطان لوسمی :
لوسمی ( لوکمی ) زمانی رخ میدهد که سلول های سفید خون، سرطانی میشوند.
سرطان لنفوم :
سرطان خون لنفوم به سرطانی گفته میشود که در آن لنفوسیت ها (نوعی از سلول های سفید خون) سرطانی میگردند.
سرطان میلوم :
سرطان خون میلوم هنگامی رخ میدهد که پلاسما سل ها ( نوع خاصی از لنفوسیت ها ) دچار سرطان میشوند.
بدون دیدگاه