علائم و علت بروز گاستروپارزی
در ابتدا توضیحی مختصر در رابطه با علت بروز گاستروپارزی یا فلج معده می دهیم شما این مطلب را از سایت مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما آزمایشگاه ژنتیک اصفهان مطالعه میکنید تا پایان همراه ما باشید.
گاستروپارزی یا فلج معده چیست؟
فلج معده یا گاستروپارزی، زمانی اتفاق میفتد که معده برای مدتی طولانی خالی باشد، که باعث اختلال در حرکات طبیعی معده می شود. این اختلال منجر به علائم مختلفی می شود که می تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، احساس سیری سریع و تخلیه آهسته معده باشد که به تخلیه تأخیری معده معروف است. گاستروپارزی ممکن است به دلیل عوامل مختلفی ایجاد شود. هیچ درمان قطعی برای گاستروپارزی شناخته نشده است، اما درمان های رایج پزشکی می تواند به شما در مدیریت علائم این اختلال کمک کنند.
علت بروز گاستروپارزی چیست؟
اگرچه علت دقیق گاستروپارزی مشخص نیست، اما تصور می شود که این وضعیت ارتباطی با اختلالات سیگنال های عصبی معده داشته باشد. وقتی اعصاب معده تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار بگیرند، باعث کاهش حرکات کند محتویات معده می شود. سایر مشکلات مانند حساسیت بیش از حد معده به سیگنال های سیستم عصبی و عدم توانایی واکنش مناسب معده در برابر میل یک وعده غذایی، احتمالا در ایجاد این اختلال تاثیر دارند. اکثر انواع گاستروپارزی در یکی از دسته های زیر قرار می گیرند:
- ایدیوپاتیک، یا ناشناخته
- عمل جراحی موثر بر معده
- گاستروپازی مربوط به دیابت
تقریبا 36 درصد موارد گاستروپارزی به دلیل علت ناشناخته بروز می کنند. این نوع گاستروپارزی، به گاستروپارزی ایدیوپاتیک معروف است. بسیاری از اوقات این وضعیت پس از یک بیماری ویروسی رخ می دهد، اما دانشمندان هنوز در مورد این نظریه مطمئن نیستند.
یکی دیگر از دلایل عمده آسیب به سیستم عصبی که بر هضم غذا تأثیر می گذارد، دیابت است، به ویژه دیابتی که به خوبی کنترل نشود. در این شرایط، قند خون بالا می تواند به مرور زمان به اعصاب معده آسیب برساند.
جراحی هایی که معده یا سایر اندام های گوارشی را درگیر می کنند نیز می توانند سیگنال های معده را تغییر دهند. ۱۳ درصد افرادی که مبتلا به گاستروپارزی هستند، تحت نوعی عمل جراحی مرتبط با دستگاه گوارش قرار گرفته اند.
عوامل خطر ابتلا به گاستروپارزی کدامند؟عوامل زیر، احتمال ابتلا به گاستروپارزی را در افراد افزایش می دهند:
- فیبروز سیستیک
- اختلالات تیروئید
- بیماری پارکینسون
- برخی از سرطان ها
- عفونت های ویروسی
- بیماری های خود ایمنی
- داروهایی که تخلیه ی معده را کندتر می کنند.
- آمیلوئیدوز، وضعیتی که باعث تجمع غیرطبیعی پروتئین در اندام ها می شود.
گاستروپارزی منجر به چه علائمی می شود؟
علائم گاستروپارزی ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد و در بعضی از افراد بیشتر از دیگران رخ می دهد. علائم گاستروپارزی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- استفراغ
- نفخ شکم
- سوء تغذیه
- حالت تهوع
- لاغری ناخواسته
- از دست دادن اشتها
- درد ناحیه ی بالای شکم
- احساس سیری بعد از میل مقدار اندکی غذا
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
بهترین آزمایشگاه ژنتیک اصفهان
آدرس:
اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208
ساعات کاری:
شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب
تلفن تماس:
۳۶۲۶۹۵۸۶-۷
geneazmalab.com
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه