درمان بیماری هموفیلی و نحوهی تشخیص آن:
بیماری هموفیلی یک اختلال خونی ژنتیکی است که نقص در یک یا دو عامل انعقاد خون (فاکتورهای VIII و IX) را ایجاد میکند، که در نتیجه به زمانی طولانیتر برای تشکیل لخته خون منجر میشود. درمان و مدیریت این بیماری ممکن است نیازمند رویکردهای گوناگون باشد.
درمان بیماری هموفیلی و راه های تشخیص آن به شرح زیر است:
آزمایشات و تشخیص بیماری
در مورد افرادی که سابقهی خانوادگی هموفیلی دارند، میتوان در طول دوران بارداری مشخص کرد که آیا جنین به هموفیلی مبتلاست یا خیر. البته انجام این آزمایشات میتواند خطراتی را برای جنین ایجاد کند. در مورد مزایا و خطرات انجام این آزمایشات، با پزشک خود صحبت کنید.
آزمایش خون برای تشخیص بیماری هموفیلی
آزمایش خون در کودکان و بزرگسالان، کمبود و نقص فاکتورهای انعقادی را نشان میدهد. بیماری هموفیلی به طور میانگین در سن ۹ ماهگی و معمولا قبل از ۲ سالگی تشخیص داده میشود. ولی گاهی هموفیلی خفیف، زمانی تشخیص داده میشود که فرد تحت عمل جراحی قرار میگیرد و خونریزی شدیدی را تجربه میکند.
درمان و داروها
درست است که هیچ درمان قطعی برای هموفیلی وجود ندارد، ولی بیشتر افراد مبتلا به این بیماری میتوانند زندگی نسبتا طبیعی داشته باشند.
درمانهای لازم برای متوقف کردن خونریزی، به نوع هموفیلی بستگی دارد:
هموفیلی خفیف نوع A
تزریق آرام هورمون دسموپرسین (DDAVP) به داخل رگ میتواند موجب تحریک آزادساری فاکتور انعقادی بیشتری شود و خونریزی را متوقف کند. گاهی DDAVP از طریق بینی به بدن وارد میشود.
هموفیلی نوع A یا هموفیلی نوع B متوسط تا شدید
ممکن است خونریزی تنها پس از تزریق فاکتورهای انعقادی نوترکیب یا فاکتورهای انعقادی به دست آمده از خونهای اهدائی انسانی متوقف شود. در صورت شدید بودن خونریزی داخلی، به انجام تزریقهای مکرری نیاز داریم.
هموفیلی نوع C
فاکتور انعقادی یازده که در این نوع هموفیلی کم است، فقط در اروپا موجود است. میتوان برای قطع خونریزی از روش تزریق پلاسما استفاده کرد.
درمان مداوم بیماری هموفیلی
ممکن است که پزشک موارد زیر را توصیه کند:
تزریقهای منظم DDAVP یا فاکتور انعقادی
این تزریقها به پیشگیری از خونریزی کمک میکند. با این روش میتوان زمان سپری شده در بیمارستان را کاهش داد و عوارض جانبی مانند صدمه به مفاصل را کمتر کرد. پزشک نحوهی انجام تزریقها را به شما نشان میدهد.
داروهای حفظ لختهی خون (antifibrinolytics)
این داروها به پیشگیری از تحلیل لختههای خون کمک میکنند.
چسبهای بافتی (Fibrin sealants)
این داروها را میتوان به طور مستقیم بر روی محل زخم قرار داد تا به تشکیل لختهی خون و بهبود زخم کمک کنند. چسبهای بافتی به ویژه برای بیماریهای دهان و دندان مفید هستند.
درمانهای فیزیکی (physical therapy)
درمانهای فیزیکی موجب کاهش علائم و نشانهها در زمانی میشود که خونریزی داخلی به مفاصل صدمه زده است. اگر خونریزی داخلی موجب صدمات شدیدی شده باشد، انجام عمل جراحی ضروری خواهد بود.
کمکهای اولیه برای بریدگیهای جزئی
با فشار آوردن به محل بریدگی و پانسمان، به طور کلی میتوان خونریزی را مهار کرد. برای نواحی کوچکی از خونریزی در زیر پوست، از کیسهی یخ استفاده کنید. تکههای یخ برای کاهش سرعت خونریزیهای جزئی در داخل دهان نیز قابل استفاده است.
واکسیناسیون
با وجود بررسی و آزمایش فرآوردههای خونی، هنوز هم احتمال آلوده شدن به بیماریهای گوناگون از طریق این فرآوردهها وجود دارد. اگر مبتلا به هموفیلی هستید، با انجام واکسیناسیون میتوانید خود را در برابر بیماریهایی مانند هپاتیت A و B ایمن کنید.
جهت انجام آزمایش ژنتیک هموفیلی با مجرب ترین و باتجربه ترین متخصصین بهترین آزمایشگاه ژنتیک در اصفهان _ژن آزما مشورت نمایید.
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات تخصصی
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه