در این نوشته سعی داریم در خصوص علائم پسوریازیس و نشانه پسوریازیس صحبت کنیم ، در نظر داشته باشید پسوریازیس یک بیماری پوستی ژنتیکی است که برای جلوگیری از ابتلای به آن میتوان با انجام مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات ژنتیکی گوناگون و استفاده از روش های مختلفی مانند روش PGD از ابتلای نسل آینده و فرزندانمان به این بیماری جلوگیری کرد. برای اطلاعات بیشتر و انجام روش های مقابله با این بیماری با ما تماس بگیرید
اما چنانچه علاقه دارید در خصوص درمان پسوریازیس اطلاعاتی کسب کنید میتوانید روی لینک آن کلیک کنید.
بیماری پسوریازیس چیست؟
بیماری پسوریازیس یک بیماری پوستی است که با وجود پلاکهای اریتماتوز کاملاً مشخص و پوشیده شده توسط فلسهای مرواریدی، معمولا در سطوحی مانند آرنج و زانو و روی پوست سر علائم پسوریازیس مشخص میشود. سیر مزمن دارد و تنوع بالینی و تکاملی زیادی را نشان می دهد. از نشانه های پسوریازیس یک پلاک قرمز، کاملاً مشخص، گرد یا بیضی شکل با اندازه های متغیر است که با فلس های سفید، مرواریدی و ریز فراوان پوشیده شده است. بسته به اندازه، محل، گسترش و مورفولوژی ضایعات پسوریازیس، علائم پسوریازیس به صورت پلاک یا مبتذل، به صورت قطرات، پس از عفونت استرپتوکوک ظاهر می شوند، ضایعات تقریباً تمام سطح پوست را تحت تاثیر قرار می دهند.
علایم پسوریازیس، پلاکهای قرمز رنگ با اندازههای مختلف است که معمولاً با یک لبه تیز از پوست طبیعی جدا میشوند و روی آن شورههایی به رنگ صدفی وجود دارد که به همین دلیل نام این بیماری به پسوریازیس معروف شده است. همچنین ممکن است هر از گاهی خارش و درد ناشی از این پلاک ها وجود داشته باشد. اگرچه شایع ترین محل بروز علایم پسوریازیس پوست سر، زانو، آرنج و باسن است، اما این بیماری در تمام پوست بدن دیده می شود.
علائم پسوریازیس چیست ؟
- بثورات تکه تکهای که از نظر ظاهری از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است، از چند نقطه پوستهدار شبیه شوره سر تا راشهای عمده در قسمتهای مختلف بدن.
- بثورات رنگی متفاوت و به رنگ ارغوانی با پوستههای خاکستری در پوست قهوهای یا سیاه یا صورتی یا قرمز با پوستههای نقرهای در پوست روشن است.
- لکه های پوسته پوسته کوچک (معمولا در کودکان وجود دارد)
- پوست ترک خورده و خشک که ممکن است خونریزی کند
- خارش، سوزش یا سوزش
- بثورات چرخه ای که برای چند هفته یا چند ماه ظاهر می شوند و سپس از بین می روند.
شایع ترین نشانه های پسوریازیس
- بثورات تک شکلی
- خارش.
- التهاب مفاصل.
روند این بیماری چگونه است؟
علایم پسوریازیس که میزان بروز آن در جامعه بین 1 تا 3 درصد است با دوره های تشدید و بهبودی پیشرفت می کند. مدت زمان این دوره ها بین بیماران متفاوت است. در حالی که روند درمان پسوریازیس ممکن است سال ها طول بکشد، این روند ممکن است در برخی افراد 2 تا 3 ماه طول بکشد. شدت و نشانه های پسوریازیس که مشخص نیست چه زمانی وارد فرآیند تشدید می شود، از فردی به فرد دیگر حتی در همان فرد در طول زمان متفاوت است.
سوالات متداول در مورد این بیماری
- آیا پسوریازیس مسری است؟
پسوریازیس مسری نیست.
- چه کسانی بیشتر به پسوریازیس مبتلا می شوند؟
در افراد درونگرا با استعداد ژنتیکی و افرادی که تحت استرس زندگی می کنند، بیشتر دیده می شود.
- پسوریازیس چگونه بر زندگی بیماران تأثیر می گذارد؟
پسوریازیس که یک بیماری مزمن عود کننده است، بر کیفیت زندگی بیماران، روابط آنها با همسر، فرزندان، دوستان و همسایگان و زندگی جنسی، اجتماعی و کاری آنها تأثیر نامطلوبی می گذارد زیرا باعث ایجاد زخم های قابل مشاهده می شود. از آنجایی که بیماران پسوریازیس عموماً از نظر شخصیتی گوشه گیر و افسرده هستند، باید با این بیماران با دقت بسیار برخورد کرد. در درمان پسوریازیس که یک روند درمانی طولانی و دشوار است، پزشکان، بیماران و نزدیکان آنها باید همکاری کنند. از آنجایی که استرس بر بیماری تأثیر منفی می گذارد، درمان بیماران نه تنها از نظر بیماری، بلکه از نظر روانشناسی نیز مناسب است.
چه کسانی به این بیماری مبتلا می شوند؟
بر اساس برآوردهای انجام شده از مطالعات رسمی، پسوریازیس یک آسیب شناسی با توزیع جهانی است که بین 1٪ تا 3٪ از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه جنسیت غالب نیست – مردان را به همان اندازه زنان تحت تأثیر قرار می دهد، اما در نژاد سفید شایع تر است. معمولاً بین 15 تا 35 سالگی ظاهر می شود، اگرچه می تواند کودکان و افراد مسن را نیز درگیر کند.
این بیماری چه علائمی ایجاد می کند؟
علائم پسوریازیس پلاکها یا لکههای قرمز پوشیده شده با پوستههای سفید رنگ با ضخامت متغیر است که توسط کراتینوسیتهایی که در پوست تجمع مییابند تشکیل میشوند. اندازه و شکل پلاک ها بسته به بیمار و حتی در همان بیمار متفاوت است: آنها می توانند چند میلی متر باشند یا نواحی وسیعی از بدن را بپوشانند. گاهی اوقات ممکن است پلاک ها با یک حلقه سبک تر احاطه شوند.
این پلاکها که از علائم پسوریازیس هستند میتوانند باعث خارش یا درد شوند، معمولاً روی آرنجها، ساعد، زانو، کمر، صورت، کف دستها و کف پا ظاهر میشوند، اگرچه بستگی به هر بیمار و نوع بیماری پسوریازیس شما دارد. همچنین شایع است که این بیماری روی پوست سر و ناخن ها ظاهر می شود و به همین ترتیب می تواند در اندام تناسلی و داخل دهان ظاهر شود.
بدون دیدگاه