در این مقاله قصد داریم به مبحث نحوه درمان پسوریازیس ، آزمایش تشخیص پسوریازیس ، داروی پسوریازیس و عوارض پسوریازیس بپردزازیم . اما چنانچه علاقه دارید در خصوص علائم بیماری پسوریازیس اطلاعاتی کسب کنید میتوانید روی لینک آن کلیک کنید. پسوریازیس یک بیماری پوستی ژنتیکی است که برای جلوگیری از ابتلای به آن میتوان با انجام مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات ژنتیکی گوناگون و استفاده از روش های مختلفی مانند روش PGD از ابتلای نسل آینده و فرزندانمان به این بیماری جلوگیری کرد.

درمان پسوریازیس

نحوه تشخیص پسوریازیس چگونه است ؟

تشخیص پسوریازیس به این صورت است که روند این بیماری ( که معمولاً ) با معاینه تشخیص داده می شود، با علائم مختلف می تواند باعث اشتباه گرفتن آن با سایر بیماری ها شود. در موارد مشکوک برای تشخیص پسوریازیس از این بیماری ها و تشخیص قطعی باید بیوپسی انجام شود. برای انجام بیوپسی سلولی میتوانید با کارشناسان آزمایشگاه ژنتیک ژن آزما تماس بگیرید.

اما به طور کلی، تشخیص بیماری پسوریازیس بالینی است و به ندرت نیاز به بیوپسی برای تایید آن وجود دارد.

همچنین پزشک شما باید تشخیص افتراقی را با سایر درماتوزها مانند اگزما نومولار، درماتوفیتوز، پیتریازیس روزآ، پیتریازیس لیکنوئید مزمن، درماتوز پوسچولار زیر قرنیه، اگزمای دیسیدروتیک، اینترتریگو کاندیدیال، پمفیگوس خوش خیم خانوادگی، درماتیت سبورئیک، روماتیت دیسکوئیدی مزمن، درماتیت دیسکوئیدی مزمن، انجام دهد.

پس از اینکه از تشخیص پسوریازیس به صورت صحیح مطمان شدید باید در نظر داشته باشید : اشکال پیچیده این بیماری مانند پسوریازیس آرتروپاتیک می تواند ناتوان کننده باشد و اشکال شدید مانند پسوریازیس اریترودرمیک و پوسچولار می تواند کشنده باشد.

 

آزمایش پسوریازیس

عوارض پسوریازیس

اگر مبتلا به این بیماری هستید، باید بدانید در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری ها هستید، اطلاع از عوارض پسوریازیس میتواند شما را برای مواجه با آنها آماده کند، برخی از عوارض پسوریازیس که باعث افزایش ریسک ابتلا به سایر بیماری ها میشوند عبارتند از :

  • آرتریت پسوریاتیک که باعث درد، سفتی و تورم در داخل و اطراف مفاصل می شود.
  • تغییرات موقتی در رنگ پوست (هیپرپیگمانتاسیون یا هیپوپیگمانتاسیون پس از التهاب) در محل‌هایی که پلاک‌ها بهبود یافته‌اند.
  • بیماری های چشمی مانند ورم ملتحمه، بلفاریت و یووئیت
  • ابتلا به چاقی
  • ابتلا به دیابت نوع 2
  • ابتلا به فشار خون شریانی
  • ابتلا به بیماری قلب و عروقی
  • و در نهایت ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی مانند بیماری سلیاک، اسکلروزیس و بیماری التهابی روده معروف به بیماری کرون

تشخیص پسوریازیس

چه زمانی باید برای درمان پسوریازیس به پزشک مراجعه کرد؟

اگر مشکوک به بیماری پسوریازیس هستید، به پزشک خود مراجعه کنید و پس از تشخیص پسوریازیس، درمان خود را با داروی پسوریازیس شروع کنید. همچنین اگر عارضه پوستی ای مشاهده کردید که دارای ویژگی های زیر باشد، باید به دنبال مراقبت های پزشکی و آزمایش پسوریازیس باشید:

  • بیماری شدید یا گسترده باشد
  • باعث ناراحتی و درد شما می شود
  • نگران ظاهر پوست خود هستید
  • با درمان بهبود نمی یابد

درمان پسوریازیس چگونه انجام می شود؟

0 تا 100 درمان پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری پوستی است که با تشدید عوامل پسوریازیس که تحریک کننده هستند، پیشرفت می کند و پس از تشخیص درمان پسوریازیس دشوار بوده و تا آخر عمر باقی می ماند.پسوریازیس که در هر سنی ممکن است رخ دهد و تا پایان عمر ادامه داشته باشد.

این بیماری نه تنها پوست بلکه کل زندگی بیمار را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. بسیاری از عوامل محیطی می توانند پسوریازیس را تحریک کنند که با سیستم ایمنی و همچنین استعداد ژنتیکی مرتبط هستند. دو گونه از پسوریازیس «اریترودرمیک» و «پوستولار» که از انواع این بیماری هستند، کیفیت زندگی بیماران را کاهش می‌دهند.

درمان پسوریازیس راهکار قطعی ندارد، اما با روش های مناسب قابل کنترل است. اگر چه تمام روش‌ های درمان پسوریازیس برای اکثر بیماران مؤثر است، اما هیچ کدام برای همه مناسب نیستند، زیرا پاسخ به هر درمان از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

به ندرت علائم پسوریازیس به طور دائم درمان می شوند و معمولاً عود کننده و مزمن هستند. درمان با تمرکز بر کنترل علائم پسوریازیس و پیشگیری از عفونت های ثانویه به عواملی مانند شدت بیماری، اندازه پلاک ها، نوع پسوریازیس و واکنش بیمار به درمان های خاص بستگی دارد.

در درمان پسوریازیس از کرم های موضعی، قرص های مصرفی سیستمیک، سوزن ها و روش فتوتراپی که در آن بیمار در کابینت مخصوص قرار می گیرد و با نور کنترل شده خورشید تحت درمان قرار می گیرد، استفاده می شود. بسته به وسعت ضایعات و ویژگی های بیمار، برای درمان موضعی یا سیستمیک تصمیم گیری می شود. با توجه به عوامل فوق، درمان می تواند:

درمان موضعی پسوریازیس مستقیماً روی پوست یا پوست سر به شکل لوسیون، پماد، کرم و شامپو اعمال می شود. کورتیکواستروئیدهای موضعی، موادی که از ویتامین D به دست می‌آیند، رتینوئیدهای موضعی، قطرات و تارها، اسید سالیسیلیک و اوره بیش از همه استفاده می‌شوند. هدف آن کاهش التهاب علائم پسوریازیس و جایگزینی سلول، کاهش فعالیت سیستم ایمنی، لایه برداری پوست و باز کردن منافذ پوست و صافی پوست است.

فتوتراپی (اشعه ماوراء بنفش UVB و UVB باند باریک) یا فتوشیمی درمانی یا PUVAتراپی (تجویز خوراکی 8-متوکسی پسورالن همراه با قرار گرفتن در معرض اشعه UVA) ممکن است استفاده شود.

درمان های سیستمیک شامل رتینوئیدها (مشتقات ویتامین A) مانند آسیترتین، سرکوب کننده های ایمنی مانند سیکلوسپورین، داروهای جدید مانند مایکوفنولات-مفتیل و سیتواستاتیک مانند متوترکسات است.

درمان ترکیبی این سه درمان قبلی (آنهایی که روی پوست، فتوتراپی و درمان های سیستمیک اعمال می شود) ترکیب می شود. این امر می تواند نتایج بهتری در درمان پسوریازیس به همراه داشته باشد، علاوه بر این که اغلب اجازه می دهد از دوز کمتری از هر نوع درمان استفاده شود.

گفتیم که درمان پسوریازیس به صورت قطعی انجام نمیشود، اما با روش های مناسب قابل کنترل است و به رفاه طولانی مدت می رسد. درمان پسوریازیس با توجه به نوع و شدت آن متفاوت است. قبل از هر چیز، متخصص پوست باید با همکاری بیمار در مورد روش درمانی تصمیم گیری کند.

عوارض پسوریازیس

 

نکاتی که بیماران مبتلا باید به آنها توجه کنند:

  • از الکل و سیگار استفاده نکنند و به وزن خود توجه کنند. شرایط التهابی مرتبط با سیستم ایمنی بدن بیماران پسوریازیس ممکن است باعث مرگ آنها در سنین پایین‌تر از حمله قلبی شود.
  • برای درمان پسوریازیس نباید از هیچ دارویی غیر از تجویز پزشک استفاده کرد. زیرا آسپرین و برخی از داروهای روماتیسمی می توانند این بیماری را تحریک کنند.
  • عفونت آنفولانزا از جمله عواملی است که باعث پسوریازیس می شود. به همین دلیل، بیماران باید در زمان مناسب واکسن آنفولانزای خود را تزریق کنند.
  • مقادیری مانند فشار خون، کلسترول، چربی، قند باید به طور مکرر رعایت شود و کنترل قلب نباید قطع شود.
  • آنها باید سعی کنند با انجام ورزش لاغر بمانند و به درستی غذا بخورند.
  • وقتی درد مفاصل دارند حتما باید به پزشک خود اطلاع دهند.
  • خانواده های بیماران پسوریازیس نیز باید نسبت به آنها درک داشته باشند و در روند درمان پسوریازیس همکاری کنند.

سوالات متداول در مورد این بیماری

  1. آیا پسوریازیس مسری است؟

پسوریازیس مسری نیست.

  1. چه کسانی بیشتر به پسوریازیس مبتلا می شوند؟

در افراد درونگرا با استعداد ژنتیکی و افرادی که تحت استرس زندگی می کنند، بیشتر دیده می شود.

  1. پسوریازیس چگونه بر زندگی بیماران تأثیر می گذارد؟

پسوریازیس که یک بیماری مزمن عود کننده است، بر کیفیت زندگی بیماران، روابط آنها با همسر، فرزندان، دوستان و همسایگان و زندگی جنسی، اجتماعی و کاری آنها تأثیر نامطلوبی می گذارد زیرا باعث ایجاد زخم های قابل مشاهده می شود. از آنجایی که بیماران پسوریازیس عموماً از نظر شخصیتی گوشه گیر و افسرده هستند، باید با این بیماران با دقت بسیار برخورد کرد. در درمان پسوریازیس که یک روند درمانی طولانی و دشوار است، پزشکان، بیماران و نزدیکان آنها باید همکاری کنند. از آنجایی که استرس بر بیماری تأثیر منفی می گذارد، درمان بیماران نه تنها از نظر بیماری، بلکه از نظر روانشناسی نیز مناسب است.

  1. آیا این بیماری دردناک است؟ آیا باعث مرگ خواهد شد؟

بثورات پوستی معمولاً باعث درد نمی شود. با این حال، درد را می توان در فرم اریترودرمیک مشاهده کرد، جایی که تمام بدن با پسوریازیس پوشیده شده است. در پسوریازیس اریترودرمیک پوسته شدن مداوم پوست بدن به شکل شوره سر باعث از دست دادن پروتئین می شود. این فرم یک بیماری بسیار شدید است و ممکن است هم مشکلات قلبی و هم مشکلات ثانویه مانند عفونت ایجاد شود. به خصوص در بیماران مسن، بیماران پسوریازیس اریترودرمیک که در معرض خطر مرگ هستند، باید در بیمارستان بستری شده و از نزدیک پیگیری شوند.

علاوه بر نوع اریترودرمیک، پسوریازیس پوسچولار نیز یکی از اشکال بسیار شدید است. این نوع که خود را به صورت زخم های چرکی نشان می دهد، می تواند تمام بدن را بپوشاند و باعث درد شود. پسوریازیس پوسچولار نیز یک خطر کشنده دارد.

  1. آیا پسوریازیس با اندام های داخلی ارتباط دارد؟

یکی از جالب ترین موضوعات این است که آیا پسوریازیس با اندام های داخلی ارتباط دارد یا خیر. پسوریازیس ربطی به اندام های داخلی ندارد. اگرچه پسوریازیس یک بیماری منشأ آن از اندام های داخلی نیست، اما با برخی از بیماری ها همراه است. در بیماران پسوریازیس، چاقی، دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول و افزایش چربی خون، یعنی سندرم متابولیک، بیشتر از افراد بدون پسوریازیس است. بیماران پسوریازیس نیز باید از نظر این بیماری ها مورد بررسی قرار گیرند.

  1. بهترین توصیه ها برای درمان پسوریازیس چیست؟

بیماران پسوریازیس باید از استرس دوری کنند، خوب غذا بخورند، منظم بخوابند، الکل مصرف نکنند، سیگار نکشند، ورزش کنند و از مصرف بی مورد دارو خودداری کنند.

راهنمای جامع پیشگیری از پسوریازیس

هر کسی ممکن است به پسوریازیس مبتلا شود. حدود یک سوم موارد ابتلا به پسوریازیس در دوران کودکی شروع می شود و علائم خود را در آن زمان نشان میدهد. همچنین موارد زیر می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند:

سابقه ابتلاء به پسوریازیس در خانواده: این وضعیت ارثی است. این واقعیت که یکی از والدین شما مبتلا به پسوریازیس است، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد و اگر هر دو والدین شما پسوریازیس داشته باشند، این خطر حتی بیشتر می شود.

با مراجعه به آزمایشگاه ژنتیک ژن آزما – یکی از بهترین آزمایشگاه ژنتیک در اصفهان ، میتوانید با اخذ مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات و روش های درمانی از بروز این بیماری یا سایر موارد مشابه برای نسل آینده و فرزند دلبندتان جلوگیری کنید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

دود: سیگار کشیدن نه تنها خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش می دهد، بلکه می تواند شدت بیماری را نیز افزایش دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *