عوارض درماننکردن بیماری هموکروماتوزیس
بیماری هموکروماتوزیس یا سرریز و زیادی آهن در خون، نوعی اختلال ارثی است. فرد مبتلا به این اختلال، توانایی دفع آهن اضافی موجود در بدنش را از دست میدهد. آهن اضافی بهجای آنکه دفع شود، در برخی ارگانهای بدن ذخیره میشود (معمولا در کبد، قلب و لوزالمعده) و بهمرورزمان به آنها آسیب میرساند: آسیبی که میتواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و سبب ابتلا به بیماریهایی چون دیابت شود. در ادامه مطلبی که پیش رو دارید، اطلاعاتی درباره عوارض درماننکردن هموکروماتوزیس در اختیارتان خواهیم گذاشت. تاپایان همراه ما باشید.
هموکروماتوزیس یا سرریز آهن خون اگر درمان نشود و به حال خود رها شود، میتواند پیامدهایی داشته باشد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- سیروز کبد؛
- افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد که علت آن میتواند هم سیروز کبد باشد و هم هموکروماتوزیس؛
- دیابت و اختلالهای مرتبط با آن؛
- نارسایی احتقانی قلب که درصورت جمعشدن بیش از اندازه آهن در قلب رخ میدهد. در چنین وضعیتی قلب نمیتواند خون را بهخوبی در بدن به گردش درآورد؛
- نامنظمشدن ریتم ضربان قلب (آریتمی یا کژآهنگی قلبی/ arrhythmia) که خود پیامدهایی چون درد قفسه سینه، تپش قلب و سرگیجه دارد؛
- اختلالهای مرتبط با غدد درونریز نظیر کمکاری تیروئید؛
- آرتروز یا پوکی استخوان؛
- خاکستری یا برنزهشدن رنگ پوست بهخاطر تجمع آهن در سلولهای پوستی.
از دیگر عوارض بیماری هموکروماتوزیس میتوانیم به افسردگی، بیماری کیسه صفرا و برخی انواع سرطان اشاره کنیم.
نتایج برخی آزمایشهای صورتگرفته روی کالبد بیماران مبتلا به اختلالهای تخریبکننده عصب (نورودژنراتیو/ neurodegenerative) نظیر آلزایمر، ام اس (MS/ multiple sclerosis) و صرع هم حاکی از مشکلاتی درزمینه سطح آهن موجود در مغز این بیماران بوده است.
مطالب پیشنهادی:
پرتو درمانی و هورمون درمانی سرطان پروستات
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
بهترین آزمایشگاه ژنتیک اصفهان
مجموعه ژنتیک پزشکی ژن آزما پذیرای دریافت هرگونه انتقاد و پیشنهاد از سمت شما در جهت ارتقاء خدمات آزمایشگاه می باشد.
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه