غذاى سالم و پیشگیری از سرطان معده:
ميوه و سبزى فراوان بخوريد (آن ها فيبر فراوانى دارند و ويتامين هاى لازمه را به بدن مى رسانند). ويتامين ها نقش “ًآنتى اكسيدان” دارند. از غذاهاى دودى، هات داگ، پنيردودى، خيارشور، ترشى ها، غذاهاى فرآورى شده و … دورى نمایيد. وزن خود را متناسب نموده و آن را حفظ کنيد. چاقى و اضافه وزن، خود از عوامل افزايش ريسك ابتلا به سرطان هستند.
-
اجتناب از توتون و قليان و پیشگیری از سرطان معده:
سيگار نكشيد. نيكوتين موجود در توتون، باعث دو برابر شدن احتمال ابتلا به سرطان معده مى شود.
-
احتياط در مصرف آسپيرين و استروئيد ها و پیشگیری از سرطان معده:
آسپيرين كه براى مشكلات قلبى خورده مى شود، و يا استروئيدها، كه براى درمان آرتروز تجويز و مصرف مى شوند، ممكنست بر معده شما تاثير سوء داشته باشند.
آيا سرطان معده، قابل پيشگيرى است؟
هيچ روش مطمئنى براى عدم ابتلا وجود ندارد، اما، كارهاى بسيارى را مى توان براى كاستن از ريسك ابتلا انجام داد.
-
تغذيه، رژيم غذايى، کنترل وزن و فعاليت هاى ورزشی برای پیشگیری از سرطان معده:
بنظر مى رسد كاسته شدن چشم گير از ميزان گسترش سرطان معده در چند دهه گذشته (در غرب)، نتيجه آگاهى و توجه مردم به برخى ريسك فاكتورهاى شناخته شده اين بيمارى، نظير: عدم استفاده از غذاهاى نمك سود، دودى و يا شورى ها، باشد.
يك رژيم غذايى مملو از گياهان، سبزيجات و ميوه ها، مى تواند از ريسك ابتلا بكاهد.
مركبات، مانند ليموها، پرتقال، نارنگى خصوصاً مى توانند كمك كننده باشند.
در مورد آب “گريپ فروت”، (به علت تغييراتى كه مى تواند در ميزان سطح سرم داروهايى كه مى خوريد، ايجاد نمايد) حتماً اول با پزشك خود مشورت نماييد.
توصيه ما اين است كه همگان از غذاهاى سالم و سرشار از گياهان رنگى استفاده نمايند، يعنى حداقل ٢.٥ تا ٣ فنجان از آن ها درروز.
از نان ها ، پاستا ها، و غلات با سبوس حتماً بهره مند باشيد.
به جاى گوشت قرمز و محصولات فرآورى شده آن نظير كالباس، سوسيس و بيكن، و … از گوشت سفيد يعنى مرغ، ماهى و بوقلمون استفاده كنيد.
حتماً حبوبات مانند لوبياها، نخود، عدس … را در برنامه غذايى خود بگنجانيد.
برخى مطالعات نشان از آن دارد كه استفاده از مكمل هاى غذايى مى تواند از ريسك ابتلا، بكاهند.
-
دورى از دخانيات برای پیشگیری از سرطان معده:
مصرف سيگار و توتون، بر ريسك ابتلا به سرطان معده (خصوصاً در نواحى بالای معده، كه نزديك تر به مرى است) بسيار مى افزايد. دود سيگار، بر ريسك ابتلا به ديگر سرطان ها می افزاید و يك سوم مرگهای ناشی از سرطان (ايالات متحده)، بر اثر مصرف سيگار است.
-
یکی از فاکتور های خطر سرطان معده هلیکو باکتر پیلوری می باشد که برخی از راه های شناسایی آن عبارتند از :
آسان ترين راه، انجام آزمايش خون است كه ببينيم آيا “پادتن” ويژه مقابله با “هلیکو باکتر پیلوری” در خون وجود دارد يا خير. پاد تن (آنتى بادى) ها، پروتئين هايى هستند كه سيستم ايمنى بدن، جهت واكنش مناسب در مقابل يك “آلودگى” از خود توليد مى نمايد. يك آزمايش پادتن مثبت براى هلیکو باکتر پیلوری، به معناى آلودگى فعلى شما، و يا آلودگى قبلى (درمان شده) شما، تلقى می شود.
روش ديگر انجام نمونه بردارى از بافت مخاطى معده، با دستگاه “اِندوسكوپ” است. پزشك مى تواند با ميكروسكوپ، تشخيص وجود باكترى در نمونه را بدهد و يا، با “كِشت” آن در يك مايع خاص و مشاهده رشد باكترى در آن، پى به وجود هلیکو باکتر پیلوری ببرد.
نوعى آزمايش تنفسى ويژه هم وجود دارد، كه در آن مايعى محتوى “اوره” را مى آشاميم، اگر “باكترى ” وجود داشته باشد، به طور شيميايى آن را تغيير مى دهد سپس نمونه اى از “بازدم”، با دستگاهى مخصوص، براى بررسى نوع تغيير ايجاد شده، تحت آزمايش قرار داده مى شود
جهت انجام آزمایش ژنتیک با مجرب ترین و باتجربه ترین متخصصین بهترین آزمایشگاه ژنتیک در اصفهان _ژن آزما مشورت نمایید.
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
آزمایشگاه ژنتیک اصفهان
آدرس:
اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208
ساعات کاری:
شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب
تلفن تماس:
۳۶۲۶۹۵۸۶-۷
geneazmalab.com
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه