روند مشاوره ژنتیک در طی جلسات مشاوره
مشاوره ژنتیک اطلاعاتی در مورد نگرانیها و پرسشهای اختصاصی بیمار فراهم کرده، از او حمایت ارائه میکند، به آنها میپردازد. برای کمک به تعیین اینکه آیا یک بیماری ژنتیکی است یا خیر، یک متخصص ژنتیک درمورد سابقه پزشکی فرد و سابقه دقیق خانوادگی (اطلاعات پرونده سلامت در مورد خانواده درجه یک و خویشاوندان دورتر) سوالاتی میپرسد. متخصصان ژنتیک همچنین معاینه فیزیکی انجام داده و تستهای مناسب را توصیه میکنند.
اگر بیماری ژنتیکی در شخصی تشخیص داده شده است، متخصص ژنتیک راجع به آن تشخیص، و اینکه چطور آن بیماری به ارث میرسد، شانس انتقال این بیماری به نسلهای آینده و گزینههای درمانی و آزمایشگاهی اطلاعاتی به او میدهد.
در جلسه مشاوره ژنتیک چه کارهایی انجام می شود ؟
طی یک جلسه مشاوره، مشاور ژنتیک به امور زیر خواهد پرداخت:
- تفسیر و توضیح اطلاعات پیچیده پزشکی
- کمک به آگاه سازی فرد، تصمیمات مستقل در مورد مراقبتهای سلامت و گزینههای سازنده
- احترام به عقاید، رسوم و احساسات هر فرد
- یک مشاور ژنتیک کارهای زیر را انجام نخواهد داد:
- به فرد بگوید که چه تصمیمی بگیرد
- توصیه به زوجی که بچه دار نشوند
- توصیه به شخصی برای ادامه یا خاتمه بارداری
- گفتن این موضوع به فرد که برای یک ناهنجاری ژنتیکی آزمایش بدهد یا نه
تشخیص یک ناهنجای ژنتیکی میتواند در هر زمانی از زندگی از قبل از تولد تا کهنسالی، بسته به اینکه مشخصههای بیماری چه زمانی ظاهر شود و چه تستهایی در دسترس باشد انجام شود. گاهی داشتن یک تشخیص میتواند تصمیمات درمانی و مدیریتی را هدایت کند.
یک تشخیص ژنتیکی همچنین نشان میدهد که آیا سایر اعضای خانواده نیز متاثر میشوند یا در معرض ریسک یک ناهنجاری خاص هستند یا نه. حتی وقتی درمانی برای یک بیماری خاص موجود نباشد، تشخیص به افراد کمک میکند تا بدانند چه انتظاراتی داشته باشند و به آنها برای شناسایی پشتیبانیهای مفید و منابع حمایتی نیز کمک میکند.
مطالب پیشنهادی مرتبط :
- نقش ژنتیک در کاهش تولد کودکان کم توانی ذهنی
- پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی در کودکان
- چه کسانی به مشاوره ژنتیک نیاز دارند ؟
بدون دیدگاه