روش های پیشگیری و درمان آزواسپرمی
در بخش قبل به معرفی آزواسپرمی و انواع آن پرداختیم، در این بخش به بررسی روش های پیشگیری و درمان آزواسپرمی میپردازیم تا پایان همراه ما باشید.
پیشگیری از آزواسپرمی
آزواسپرمی، اختلالی غیرقابل پیشگیری است اما با رعایت برخی عوامل مرتبط با آن، میتوان شانس ابتلا به آن را کاهش داد. کاهش وزن و انتخاب سبک زندگی سالم، جزو بهترین گزینه ها برای پیشگیری از آزواسپرمی هستند.
علائم آزواسپرمی
ازواسپرمی بهطور طبیعی در زمان آزمایشهای ناباروری از جمله آزمایش اسپرم، تشخیص داده میشود. این تشخیص بر اساس بررسی دو مرحلهای منی است، که طی دو مرحله مجزا انجام میگیرد. انسداد مجرای اسپرم از طریق بررسی فیزیکی قابلتشخیص است و بهوسیله ی تصویربرداری با امواج فراصوت به تشخیص نهایی میرسد.
تشخیص ازواسپرمی ناشی از انسداد، ناهنجاریهای مربوط به انسداد مجرای انزال و کیست پروستات نیز از طریق انجام این آزمایش امکانپذیر است. انزال معکوس از طریق آزمایش ادرار پس از انزال و با وجود یا عدم وجود اسپرم در ادرار، قابلتشخیص است.
پایین بودن سطح هورمون های LH و FSH و همچنین پایین یا متوسط بودن سطح هورمون تستوسترون، حاکی از اختلالات پیش بیضهای هستند، درحالیکه بالا بودن سطح هورمون گنادوتروپين، نشان از اختلالات بیضهای است. این تمایز اما چندان واضح نیست و تفاوت بین ازواسپرمی انسدادی و غیر انسدادی ممکن است نیازمند تکهبرداری از بیضه باشد.
درمان آزواسپرمی
درمان اختلال آزواسپرمی از طریق تجویز دارو و عمل جراحی صورت میگیرد.
دارو
مردانی که به دلیل هایپرپرولاکیتنمیا، مبتلا به آزواسپرمی هستند یا مردانی که تولید اسپرم در آنها به دلیل اندروژن خارجی متوقف شده باشد، با عدم مصرف دارو بهبود بافته و دوباره قادر به تولید اسپرم خواهند بود.
عمل جراحی
یکی از علل آزواسپرمی انسدادی، آسیب پزشکی به مجرای انزال است و برای ترمیم نیاز به عمل جراحی است.
پیوند مغز استخوان
پیوند مغز استخوان گزینه درمانی پس از شیمیدرمانی برای بیماران مبتلا به ناباروری آزواسپرمی است.
آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما
آزمایشگاه ژنتیک اصفهان
آدرس:
اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208
ساعات کاری:
شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب
تلفن تماس:
۳۶۲۶۹۵۸۶-۷
geneazmalab.com
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
بدون دیدگاه