PGD برای تعیین جنسیت
در ابتدا PGD برای تعیین جنسیت برای پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنسیت در فرزند در شرایطی که یکی از والدین حامل است انجام میشده است. PGD برای تعیین جنسیت همچنین ممکن است برای تعادل خانواده (برای مثال اگر یک زوج در حال حاضر دارای یک پسر باشند و تمایل به داشتن یک دختر دارند) انجام شود.
روش PGD تنها کروموزومهای جنسی را تعیین نمیکند. این روش میتواند بیماریهای جدی مانند سندرم داون را نشان دهد. اگر به منظور تعادل خانواده (انتخاب جنسیت) قصد استفاده از روش PGD را دارید از این فرصت برای کنترل سندرم داون و سایر بیماریهای کروموزومی در فررزند خود استفاده کنید.
جنسیت فرزند با توجه به اسپرم تعیین میشود. برخی اسپرمها حامل یک کروموزوم زنانه (X) و برخی حامل یک کروموزوم مردانه (Y) هستند. تمام تخمکها حامل کروموزوم زنانه هستند. بر اساس اینکه کدام اسپرم تخمک را بارور کرده است، یک ارگانیسم مردانه (ژنوتیپ 46XY) یا زنانه (ژنوتیپ 46XX) ایجاد خواهد شد.
PGD به منظور تعیین جنسیت، جنین را برای کنترل کروموزوم نر و ماده بررسی میکند. برای اینکه بتوان جنین را قبل از انتقال آن به رحم بررسی کرد، نیاز به لقاح مصنوعی (IVF) است. کل فرآیند لقاح مصنوعی به علاوه PGD برای انتخاب جنسیت دو هفته و نیم طول میکشد و متشکل از چند مرحله است که عبارتند از:
- تحریک تخمدان
- جمع آوری تخمک
- لقاح تخمک در خارج از بدن
- کاشت جنین در انکوباتور
- PGD برای تعیین جنسیت به روش FISH
- انتقال جنین با جنسیت مورد نظر به رحم
- درمان پس از انتقال
بدون دیدگاه