ژنتیک و سرطان دهانه رحم | آزمایشگاه ژنتیک اصفهان

ژنتیک و سرطان دهانه رحم

ژنتیک و سرطان دهانه رحم : ژن می تواند به پیش بینی پاسخ به درمان سرطان دهانه رحم کمک کند ؟

محققان UCLA نشانگر تشخیصی بالقوه ای را شناسایی کرده اند که می تواند به پیش بینی پاسخ بيمار مبتلا سرطان دهانه رحم ،به درمان استاندارد شیمی درمانی و پرتودرمانی كمك كند.

دانشمندان دریافتند که PACS-1 ، ژنی که در قسمت کوچکی از بازوی بلند کروموزوم 11 قرار دارد ، در بافتهای سرطانی بیش از حد بیان می شود ، که می تواند منجر به رشد و گسترش سرطان شود. علاوه بر این ، آنها کشف کردند که انتقال پروتئین PACS-1 از خارج به داخل هسته سلول – عملکردی که برای رشد طبیعی سلول لازم است – در ایجاد سرطان دهانه رحم که در برابر شیمی درمانی و اشعه مقاوم است ، نقش دارد. به گفته محققان ، سطوح بالاتر بیان PACS-1 در هسته می تواند مقاومت در برابر درمان را نشان دهد.

ژنتیک و سرطان دهانه رحم | آزمایشگاه ژنتیک اصفهان

سرطان دهانه رحم دومین علت اصلی مرگ ناشی از سرطان

سرطان دهانه رحم دومین علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در میان زنان در سراسر جهان است. در حالی که عفونت با ویروس های پاپیلومای انسانی نقش مهمی در ایجاد سرطان دهانه رحم دارد ، وجود ویروس به تنهایی برای ایجاد سرطان کافی نیست. ژنتیک و عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن و عادات غذایی نامناسب نیز در این امر نقش دارند. بنابراین ، شناسایی مارکرهای بیولوژیکی به عنوان عوامل هدف گذاری برای تشخیص و درمان مهم است.
محققان با استفاده از وسترن بلات ، روشی را برای تشخیص مولکولهای پروتئینی خاص از مخلوط پروتئینها ، روی تومورهای سرويكال و بافت سالم دهانه رحم کشف کردند و متوجه بیان بیش از حد PACS-1 در بافتهای تومور شدند.

این تیم سپس مدلهای سلول سلولی انسانی in vitro (كشت شده در آزمايشگاه)را برای ارزیابی نقش پروتئین در رشد سلول توسعه داد. سرانجام ، آنها برای تعیین اینکه آیا بیان بیش از حد پروتئین PACS-1 با مقاومت شیمیایی سرطان ارتباط دارد ، از تجزیه و تحلیل مرتب سازی فعال شده با فلورسن استفاده کردند؛

(نویسنده ارشد این مطالعه اری سریواتسان ، استاد جراحی در دانشکده پزشکی دیوید گفن در UCLA و عضو مرکز جامع سرطان Jonsson و موسسه زیست شناسی مولکولی UCLA است. اولین نویسنده ، میسور وینا ، دانشمند دانشکده پزشکی گفن است. این مطالعه بصورت آنلاین در ژورنال شیمی بیولوژیک منتشر شده است. تهیه شده توسط دانشگاه کالیفرنیا ، لس آنجلس)

تغییر ژنوم سلول‌های عامل سرطان دهانه رحم در موش‌های آزمایشگاهی

تهران- ایرنا- محققان استرالیایی با استفاده از یک «غلط‌ یاب ژنتیکی»، ژنوم سلول‌های عامل سرطان دهانه رحم در موش‌های آزمایشگاهی را تغییر داده و آن‌ها را به سلول‌های بی خطر تبدیل کردند.

به گزارش تارنمای روزنامه استرالیایی «Age»، غلط ‌یاب تیم تحقیقاتی دانشگاه گرفیث استرالیا در واقع فناوری ویرایش ژن موسوم به کریسپر (CRISPR) است که در آن از رشته‌های مهندسی شده دی.ان.ای برای قطع کردن بخش‌هایی از دی.ان.ای هدف در ویروس‌ها و سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.

نایجل مک میلان مولف ارشد این پژوهش با اشاره به این که آزمایشات نتیجه خیلی خوبی داشته. و با نرخ بقای ۱۰۰ درصدی موش‌های تحت درمان و از بین رفتن همه تومورها همراه بوده است. می‌گوید: «ما روی سرطان دهانه رحم تمرکز کردیم چون دقیقا می‌دانیم که کدام ژن را باید خاموش کنیم، بنابراین هدف قرار دادن آن ساده می‌شود. بدون این ژن، سرطان از بین می‌رود.»

«حصول اطمینان از این که می‌توانیم ژن مدنظر خود را تحت تاثیر قرار داده و سلول سرطانی را از بین ببریم، گام بعدی برای این فناوری خاص بود.»

آزمایش بر روی موش‌ها با آزمایشات بالینی بر روی انسان‌ها تفاوت زیادی دارد. و مک میلان اعتراف می‌کند که هنوز راه زیادی تا آمادگی برای آزمایش این روش بر روی انسان باقی مانده است. به طور خاص، پیش از این مرحله باید اطمینان حاصل شود که در این فرآیند پروتئین Cas۹ باعث قطع آن بخش از دی.ان.ای که قرار بر قطع آن نبوده، نمی‌شود.

اما این امر از اهمیت نتایج به دست آمده از این تحقیق کم نمی‌کند.

به گفته مک میلان، «این تحقیق نشان داد که فناوری ویرایش ژن کریسپر موثر است و این امر یک مشوق بزرگ برای محققان این حوزه است تا این روش را به سمت دستیابی به یک حقیقت بالینی توسعه دهند.»

تقریبا تمام سرطان‌های رحم در اثر ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد می‌شوند. که ژن‌های خود را به درون ژن‌های انسان وارد کرده و جهش‌هایی را ایجاد می‌کند که به تشکیل سلول‌های سرطانی منجر می‌شوند.

مک میلان می‌گوید، روشی که وی و تیم همراهش ابداع کرده‌اند. نه تنها در موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم بلکه در مورد طیف گسترده‌ای از سرطان‌ها و دیگر بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی بدن نیز قابل استفاده است.

این محقق می‌افزاید: استفاده از این فناوری بسیار ساده است. تنها کافیست آدرس را تغییر دهید تا (سیستم) یک ژن جدید را هدف قرار دهد.

به گفته وی، فناوری مذکور یکی از ابزارهای جدید فوق‌العاده است که به ما اجازه می‌دهد تا با سرطان به طور ریشه‌ای برخورد کنیم.

جزئیات این پژوهش در مجله Molecular Therapy منتشر شده است.

 


آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژن آزما

آزمایشگاه ژنتیک اصفهان

آدرس:

اصفهان خیابان شریعتی غربی پلاک 208

ساعات کاری:

شنبه تا پنجشنبه 8 صبح الی ۱۱ شب

تلفن تماس:

۳۶۲۶۹۵۸۶-۷

geneazmalab.com

جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.


مطالب بیشتر:

سندرم X شكننده علائم و تشخیص بیماری

نتیجه آزمایشات ژنتیک

سرطان پستان و ژنتیک

ژنتیک و سقط جنین

سرطان های ارثی روده بزرگ

ژنتیک پزشکی و انسانی

ژنتیک و سرطان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *