چه عواملی باعث سقط جنین میشود ؟
چه عواملی باعث سقط جنین میشود : به دو دسته عمده عوامل جنینی و عوامل مربوط به مادر تقسیم می شوند.
۱. عوامل جنینی سقط جنین شامل :
- نمو غیر طبیعی تخم که در ۴۰% موارد اختلال رشد منجر به سقط جنین خود به خود می شود.
- ناهنجاریهای ارثی و ژنتيكي جنین: آمار به دست آمده نشان میدهد حدود ۲۰-۱۵% حاملگی ها منجر به سقط جنین می شود و ۶۰-۵۰ % موارد سقط جنین به دلیل ناهنجاری های ارثی و ژنتيكي جنین می باشند.
۲. عوامل مربوط به مادر در سقط جنین:
- بیماریهای عفونی مادر:
عفونتهای مادری به ویژه سرخچه، تب مالت و عفونتهای مقاربتی می تواند منجر به سقط جنین شود. - بیماری های مزمن ناتوان کننده در مادر:
بیماری هایی نظیر سل، سرطان، افزایش فشار خون ، بیماری کلیوی می تواند منجر به مرگ جنین و سقط جنین شود. - بیماریهای غدد:
سقط جنین به دلیل برخی از بیماریهای غدد از جمله بیماری هایی نظیر کم کاری تیروئید، دیابت قندی رخ می دهد. - مصرف دارو و عوامل محیطی:
مصرف سیگار، الکل، داروهای ضد بارداری و سموم محیطی نظیر سرب، آرسنیک باعث سقط جنین می شود. - عدم پذیرش ایمنی بدن:
جنین از لحاظ ژنتیک یک عامل خارجی برای مادر است و بدن مادر بر علیه آن آنتی بادی ساخته و جنین را دفع می نماید. در یک بارداری طبیعی جفت آنتی بادی های متوقف کننده می سازد که مانع سقط جنین می شود. -
ناهنجاری های رحمي:
- در بعضی زنان نقص تکاملی رحم در دوران جنینی منجر به ایجاد رحم دو شاخ یا یک شاخ و یا انواع ناهنجاری های شكلي رحم می شود که این نقایص می تواند منجر به سقط جنین شود همچنین وجود فیبروم یا چسبندگی رحم نیز می تواند باعث سقط جنین در زن باردار شود.
- نارسایی دهانه رحم:
نارسایی رحم از علل سقط جنین می باشد. باز بودن بیش از حد دهانه رحم به دلیل مادرزادی یا کشش بیش از حد در باز کردن آن در هنگام سقط یا زایمان قبلی منجر به نارسایی و ضعف دهانه رحم شده و می تواند ایجاد سقط جنین به صورت خود به خودی نماید. سقط جنین در این موارد معمولا” پس از سه ماهه اول حاملگی اتفاق می افتد.
خطر سقط جنین با تعداد زایمان ها و نیز سن مادر در ارتباط است به طوریکه مطالعات انجام شده نشان می دهد که سقط جنین در زنان باردار زیر ۲۰ سال و بالای ۴۰ سال بیشتر است. همچنین در پدران خیلی جوان یا پیر نیز افزایش سقط جنین مشاهده شده است. بالاخره میزان بروز سقط با حامله شدن خانمها در عرض سه ماه پس از زایمان افزایش می یابد.
جهت مشاهده پیج اینستاگرام مرکز تخصصی ژنتیک پزشکی ژن آزما کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی :
کاربرد جلسه مشاوره ژنتیک چیست ؟
چه کسانی به مشاوره ژنتیک نیاز دارند ؟
بدون دیدگاه