دلایل خونریزی در بارداری | مشاوره ژنتیک اصفهان

خونریزی در بارداری

خونریزی واژینال در دوران بارداری، به خصوص در سه ماهۀ اول موضوعی شایع است و معمولاً نشانۀ وجود مشکل نیست. اما از آنجا که خونریزی در برخی موارد می‌تواند نشانۀ مشکلی جدی باشد، ضروری است که علت اصلی خونریزی توسط مشاوره ژنتیک اصفهان بررسی شود. به همین دلیل، در صورت هر گونه خونریزی واژینال برای حفظ سلامت خود و فرزندتان بهتر است با پزشک تماس بگیرید.

خونریزی طی سه ماه نخست بارداری می تواند به واسطه یک بارداری خارج از رحم رخ دهد. این زمانی است که تخمک خارج از رحم، به طور معمول در لوله های فالوپ، رشد خود را آغاز می کند.

دلایل خونریزی در بارداری | مشاوره ژنتیک اصفهان

خونریزی طی دوران بارداری به چه معناست؟

خونریزی طی بارداری ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. به طور کلی، این شرایط به مرحله ای از بارداری که در آن رخ می دهد، بستگی دارد.

دلایل خونریزی در سه ‌ماهۀ اول بارداری

برخی از دلایل خونریزی واژینال در سه ماهۀ اول بارداری شامل موارد زیر است:

لانه‌گزینی جنین: پس از شش تا ۱۲ روز بعد از لقاح، زنان باردار ممکن است خروج لکه‌های خونی از واژن را مشاهده کنند. دلیل به وجود آمدن این لکه‌ها، لانه‌گزینی تخمک بارور در رحم مادر است. از آنجا که بیشتر زنان متوجه بارداری خود نمی‌شوند، ممکن است این لکه‌ها را با شروع عادت ماهانه اشتباه بگیرند.

سقط جنین: از آنجا که سقط جنین در ۱۲ هفتۀ اول بارداری شایع است، این احتمال وجود دارد که خونریزی طی این مدت نشانه‌ای از سقط جنین باشد، اما این بدین معنی نیست که اگر فرد در سه ماهۀ اول خونریزی واژینال داشته باشد، فرزندش سقط شده است.

حاملگی خارج رحم: عارضۀ حاملگی خارج رحمی هنگامی رخ می‌دهد که تخمک بارور، خارج از رحم و معمولاً در لوله‌های رحمی لانه‌گزینی می‌کند. این اتفاق می‌تواند باعث خونریزی شود، اما میزان شیوع آنحم کمتر از سقط جنین است

تغییرات در دهانۀ رحم: در دوران بارداری خون بیشتری در دهانۀ رحم جریان پیدا می‌کند. رابطۀ جنسی یا معاینات پزشکی مانند پاپ‌اسمیر که باعث تماس با دهانۀ رحم می‌شود، می‌تواند باعث خونریزی واژینال شود.

عفونت: هر نوع عفونتی در واژن یا دهانۀ رحم ممکن است باعث خونریزی واژن در سه ماهۀ اول بارداری شود.

دلایل خونریزی در اواخر بارداری

برخی از دلایل خونریزی واژینال در اواخر بارداری شامل موارد زیر است:

شروع زایمان: خروج بخشی از مخاط موجود در دهانۀ رحم یا موکوس در دوران بارداری نشانۀ آمادگی رحم برای زایمان است.

جدا شدن زودرس جفت: در موارد معدود، ممکن است پیش از زمان زایمان یا هنگام زایمان، جفت زودتر از موعد از دیوارۀ رحم جدا شود.

جفت سرراهی: این عارضه زمانی ایجاد می‌شود که جفت در پایین رحم قرار گرفته است و بخشی از دهانۀ رحم و کانال زایمان یا تمام آن را مسدود کرده باشد.

پارگی رحم: در موارد خیلی نادر ممکن است زخم ناشی از سزارین قبلی مادر بر اثر رشد رحم، پاره شود و خونریزی ایجاد کند.

عروق سرراهی جنین: در شرایط خیلی معدود، ممکن است عروق خونی جنین در بند ناف یا جفت، از مقابل دهانۀ رحم و ابتدای کانال تولد رد شود. این شرایط بسیار خطرناک است و امکان دارد باعث پاره شدن عروق خون‌رسان به جنین، خونریزی شدید و همچنین کمبود اکسیژن جنین شود.

زایمان زودتر از موعدخونریزی واژینال در اواخر بارداری ممکن است نشانۀ آماده شدن بدن برای زایمان باشد.

اقدامات و راهکارهایی پس از خونریزی

از آنجا که خونریزی واژینال در تمام دوران بارداری می‌تواند نشانۀ یک مشکل جدی باشد، در صورت خونریزی حتماً به پزشک مراجعه کنید. بهتر است از پد یا نواربهداشتی استفاده کنید تا بتوانید میزان خونریزی را متوجه شوید. همچنین بهتر است نوع خونریزی شامل رنگ خون و وجود لخته را نیز در آن بررسی کنید. بهتر است هر نوع بافتی را که هنگام خونریزی ممکن است از واژن شما خارج شود، همراه داشته باشید تا برای آزمایش در اختیار پزشک قرار دهید. پزشک برای تشخیص دقیق علت خونریزی، احتمالاً نیاز به معاینۀ واژن یا لگن، انجام سونوگرافی شکمی یا واژینال به همراه آزمایش خون برای بررسی سطح هورمون خواهد داشت.

وقتی خونریزی دارید، به هیچ عنوان رابطۀ جنسی نداشته باشید و از تامپون نیز استفاده نکنید.

بیشتر بدانید:

بیماری هانتینگتون و هموکروماتوز

آزمایشات قبل از ازدواج درخصوص ژنتیک زوجین

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *