روش های جلوگیری از بارداری
بر مبنای تحقیقات گسترده آماری در آمریکا در سال 2011 مشخص شد ۴۵ درصد بارداریها یعنی حدود نیمی از موارد ناخواسته بوده است. این افراد مدتها بعد با علائم و نشانههای پسا بارداری متوجه باردار شدن خود میشدند. بسیاری از زوجینی که به فرزند دار شدن زودهنگام تمایلی ندارند، می خواهند روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته را بدانند و در این مورد دائما در سردرگمی به سر می برند. خوشبختانه در دنیای پیشرفته امروزی برای هر مشکلی راهکارهای متعددی پیش روی ما قرار دارد. درحالحاضر روشهای مختلفی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد که اغلب آنها راهکارهای سادهای هستند.
راهکارهای پیشگیری از بارداری ناخواسته
پیش از هر چیز باید بدانید که شیوه جلوگیری از بارداری برای هر شخص با توجه به ویژگیهایش متفاوت است. در نتیجه بهتر است روش مناسب جلوگیری از بارداری با نظر متخصص زنان و زایمان یا کارشناس مامایی انتخاب شود. اغلب این روشهای پیشگیری کارآمد و مؤثر عمل میکنند. اما با این حال باید درصد خطای کمی برای آنها قائل شد.
بعضی از این راهکارها کوتاهمدت و برخی بلندمدت هستند و بر مبنای پارهای عوامل مانند موارد زیر انتخاب میشوند: تمایل فرزندداری در آینده – وضعیت جسمانی، سلامتی و سن – میزان راحتی فرد با آن روش خاص – کارایی مناسب روش و میزان ایمنی
علاوه بر روشهای مختلف پیشگیری از بارداری ناخواسته شیوه اورژانسی هم وجود دارد که به مدت ۷۲ ساعت پس از برقراری رابطه جنسی کارآمد است. برخی از روشهای اصلی پیشگیری از بارداری شامل موارد زیر است.
روش هورمونی
این راهکار یکی از متداولترین روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته است که بانوان بیشتر به آن تمایل نشان میدهند. با وجود اینکه قرصهای لوونورژسترول (نام تجاری لنوول یا لونژیل) گاهی عوارضی نشان میدهند، اما به دلیل آسانی کاربرد بیشتر مورد توجه قرار دارند. و لوونورژسترول دارویی بسیار کارآمد به خصوص برای پیشگیری فوری از بارداری است. این دارو شکلی از پروژسترون مصنوعی و بازدارنده ترشح هورمون گنادوتروپین است که تاثیر نهایی آن جلوگیری از تخمکگذاری میباشد.
روش غیرهورمونی پیشگیری از بارداری ناخواسته ( دستگاه آی یو دی)
یکی از اصلی ترین روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته جاگذاری دستگاه آی یو دی در رحم است. این ابزار نوعی دستگاه میلهای T شکل است که با قرار گرفتن درون رحم در کارکرد سیستم تناسلی تغییراتی ایجاد کرده و از شکلگیری سلول تخم جلوگیری میکند. این دستگاه باید توسط متخصص زنان یا کارشناس مامایی در رحم جاگذاری شود. این راهکار پیشگیری به عنوان یک روش بلندمدت جلوگیری از بارداری مطرح است. اما در موارد اورژانسی هم مؤثر عمل میکند. این شیوه تا ۱۲۰ ساعت بعد از رابطه جنسی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
روشهای مداخله ای هورمونی
پیشگیری از بارداری ناخواسته به کمک بعضی از روشهای مداخلهای هورمونی با ابزارهای مختلف مانند برچسب، قرص، دستگاه درون رحمی و حلقه واژینال انجام میشود.
روش تزریقی
در این شیوه فرد باید هر ۳ ماه یکبار نوعی هورمون پروژسترون با نام تجاری دپوپرورا تزریق کند. این روش اگر بهطور اصولی انجام شود بسیار مؤثر است و دردسر خاصی ندارد. درصد خطای این روش کمتر از یک درصد است. مزیت مهم تزریق پروژسترون اطمینان و امنیت بالا، راحتی و ایمنی در هنگام شیردهی است. در ضمن از سرطانهای رحم جلوگیری میکند.
حلقههای واژینال
این ابزار نوعی حلقه پلاستیکی انعطافپذیر است که مدت ۳ هفته از کل چرخه تخمکگذاری که ۴ هفته است در رحم زن قرار میگیرد. این حلقه باعث آزاد شدن هورمون استروژن و پروژسترون در واژن شده و از این طریق از بروز بارداریهای ناخواسته جلوگیری میکند. مزایای بهره مندی از این روش کاهش سست شدن استخوان، پریودهای سبکتر، بازگشت سریع توان باروری، محافظت در برابر سرطان و برخی بیماری های خاص التهابی لگن (PID) و.. می باشد. در ضمن از فقر آهن و کم خونی پیشگیری می کند.
بدون دیدگاه