دیابت بارداری چیست و راه های رفع آن که باعث افزایش قند خون می شود که می تواند بر بارداری و سلامت جنین شما تأثیر بگذارد. دیابت بارداری دیابتی است که برای اولین بار در دوران بارداری تشخیص داده می شود. مانند سایر انواع دیابت، بر نحوه استفاده سلول های شما از قند تأثیر می گذارد.
در زنان مبتلا به دیابت بارداری، قند خون معمولاً بلافاصله پس از زایمان به حالت عادی باز می گردد. اما اگر دیابت بارداری داشته اید، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. اگر کنترل ضعیفی روی دیابت بارداری داشته باشید، این امر میتواند ریسک ابتلا به دیابت را در کودک افزایش داده و ریسک عوارض آن را نیز برای شما و کودک در دوران بارداری و زایمان افزایش دهد.
علائم دیابت بارداری
به ندرت پیش می آید که دیابت حاملگی علائم ایجاد کند. اگر علائمی را تجربه کنید، احتمالاً خفیف خواهند بود. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تاری دید
- خستگی
- خرناس
- ادرار بیش از حد
- تشنگی زیاد
علت دیابت بارداری ؟
دیابت بارداری چیست و راه های رفع آن ، به طور معمول، هورمون های مختلف برای کنترل سطح قند خون شما کار می کنند. اما در دوران بارداری، سطح هورمون ها تغییر می کند و پردازش قند خون را برای بدن دشوارتر می کند. این باعث افزایش قند خون شما می شود. انسولین به انتقال گلوکز از خون به داخل سلولها کمک میکند، و در آنجا برای تولید انرژی استفاده می شود. در بارداری ، بدن شما به طور طبیعی کمی نسبت به انسولین مقاوم میشود، تا گلوکز بیشتری در جریان خون شما وجود داشته باشد و به کودک منتقل شود. اگر مقاومت به انسولین بیش از حد شدید شود، ممکن است سطح گلوکز خون غیر طبیعی افزایش یابد. این امر میتواند باعث دیابت بارداری شود.
تاثیر دیابت بارداری بر جنین
- چاق و درشت شدن جنین و تولد با چربی بالا, که می تواند زایمان را سخت و خطرناک سازد.
- قند خون بالا ممکن است خطر زایمان زودرس و زایمان قبل از موعد مقرر را در زنان افزایش دهد. زیرا کودک بزرگ است.
- افت قند خون بلافاصله بعد از تولد که دوره های شدید آن ممکن است باعث تشنج در نوزاد شود.
- ممکن است دچار مشکلات تنفسی شود.
چنانچه مبتلا به دیابت بارداری هستید, پزشکتان آزمایش هایی را روی جنین شما انجام خواهد داد:
اندازه گیری ضربان جنین که چگونگی رشد او را مشخص می کند.
تعداد ضربات و حرکات جنین یا تست استرس، که چگونگی فعالیت و فاصله بین حرکات او را مشخص می کند.
درمان دیابت بارداری
از میزان سطح قند خون خود اطمینان پیدا کنید. این سطح با تغییر در برنامۀ غذایی و ورزش قابل کنترل است. میزان قند خونتان را به شکل منظم، قبل از غذا و یک یا دو ساعت بعد از غذا با دستگاه اندازهگیری قند خون خانگی بررسی و آن را ثبت کنید.
اگر با وجود انجام و رعایت این تغییرات در روش زندگیتان، قند خون شما همچنان در سطح بالایی باقی بماند، پزشک برای کنترل آن و محافظت از کودکتان قرصهای کنترل دیابت تجویز میکند و اگر قرصها نیز این کار را انجام ندهد، گام بعدی تزریق انسولین است. پزشک ممکن است با توجه به میزان کنترل دیابت و چگونگی پیشرفت دوران بارداری، در جریان آخرین هفتهها یا ماههای قبل از زایمان، اندازه ی نوزادتان را با دقت تحت نظر بگیرد و برای این کار ممکن است سونوگرافی نیز تجویز کند. و برای اطمینان از قند خون و بیماری های دیگه مشاوره قبل از بارداری لازم است.
فعالیت بدنی منظم نقش مهمی در برنامه سلامتی هر زن قبل، در طول و بعد از بارداری ایفا می کند. ورزش قند خون شما را کاهش می دهد و به عنوان یک مزیت اضافی ، ورزش منظم می تواند به رفع برخی ناراحتی های شایع دوران بارداری از جمله کمردرد ، گرفتگی عضلات ، تورم ، یبوست و مشکل خواب کمک کند و درمان دیابت بارداری را منجر شود.
گاهی اوقات برای حفظ سطح نرمال قند خون به تزریق انسولین نیاز دارید. مصرف بسیاری از قرص های دیابت در دوران بارداری ایمن نیست. به همین دلیل، تزریق انسولین امری ضروری است. مصرف انسولین در دوران بارداری راهی امن و بی خطر است. افزون بر این، از طریق جفت به جنین منتقل نمی شود.
بدون دیدگاه